Winkelmand

ACCUTANE

72.10

Pakket: 20mg (100 pillen),
Merk: Dragon Pharma,
Stof: Isotretinoïne  (Accutane)

Categorie:

Beschrijving

Accutane, vervaardigd door het bekende farmaceutische bedrijf Dragon Pharma, is een orale behandeling tegen acne. Het belangrijkste werkzame bestanddeel van Accutane is isotretinoïne, een retinoïde, dat een vorm van vitamine A is en van nature in kleine hoeveelheden in het lichaam voorkomt. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld in 1982, toen de arts die het ontwikkelde een prijs kreeg voor de ontdekking en het gebruik ervan bij de behandeling van cystische acne. Isotretinoïne wordt in sommige gevallen ook gebruikt om b

epaalde vormen van huidkanker en huidziekten te behandelen.

De effecten

De belangrijkste indicatie voor isotretinoïne is het verminderen van de ernst van cystische acne en het stimuleren van een sneller herstel van de huid. Accutane wordt echter ook gebruikt tegen matige tot ernstige acne, die kan ontstaan bij langdurig gebruik van anabole steroïden. Androgene groei als gevolg van steroïdengebruik verhoogt meestal de kans op acne op vette huidzones (gezicht, borst en rug), vooral als een persoon genetisch voorbestemd is voor deze aandoening. De werking van Accutane is het verminderen van de hoeveelheid olie die wordt afgescheiden door de talgklieren op alle huidgebieden. Accutane is dus een doeltreffende behandeling voor de vermindering van steroïde acne.

Aanbevelingen voor gebruik

Voor de behandeling van acne wordt de aanbevolen dosis Accutane individueel voorgeschreven door uw dermatoloog, maar gewoonlijk bedraagt deze maximaal 160 mg per dag. Het geneesmiddel moet gedurende een bepaalde periode met voedsel worden ingenomen en soms moet de behandeling worden herhaald. Degenen die Accutane nemen voor de behandeling van steroïde acne, nemen gewoonlijk slechts 10-20 mg per dag. De gebruiksduur ervan bedraagt gewoonlijk niet meer dan 6-8 weken.

Additional information

Pakket

Merk

Stof