Winkelmand

Dutahair

22.40

Pakket: 0.5mg (15 capsules),
Merk: Fortune,
Stof: Dutasteride (Avodart)

Categorie:

Beschrijving

Dutahair is een orale behandeling tegen haaruitval geproduceerd door Fortune Health Care. Het bevat het actieve bestanddeel dutasteride, dat een reductaseremmer is. Dit betekent dat het een remmer is van het enzym 5-alfa-reductase, dat verantwoordelijk is voor de omzetting van testosteron in DHT (dihydrotestosteron). Dutasteride remt zowel type I als type II 5-alfa-reductase enzymen en deze dubbele werking maakt het geneesmiddel zeer krachtig, maar verhoogt ook het risico op bijwerkingen.

De effecten

Mannen met kaalheid of benigne prostaathyperplasie (BPH) hebben een verhoogd gehalte aan het hormoon dihydrotestosteron (DHT). DHT wordt uit testosteron geproduceerd door het enzym 5-alfa-reductase. Dutasteride werkt door het remmen van 5-alfa-reductase, waardoor de vorming van DHT wordt geblokkeerd, wat de ontwikkeling van mannelijke kaalheid en de ontwikkeling van BPH tegengaat.

Aanbevelingen voor gebruik

Fortune Health Care wordt geleverd in de vorm van gelcapsules die oraal worden ingenomen. Gewoonlijk wordt één capsule (0,5 mg) eenmaal daags met of zonder voedsel ingenomen. Het is het beste om het medicijn elke dag op hetzelfde tijdstip in te nemen. Het geneesmiddel moet worden ingenomen tot de symptomen van haaruitval zijn verdwenen, dus de duur van de inname verschilt voor iedereen. De symptomen kunnen na 3 maanden, 6 maanden of langer verbeteren, maar blijf het geneesmiddel innemen tot de symptomen volledig zijn verdwenen. Het medicijn kan de symptomen onder controle houden zonder de aandoening volledig te genezen.

Additional information

Pakket

Merk

Stof