Winkelmand

Fertigyn (Pregnyl)

31.60

Pakket: 5000 iu vial,
Merk: Sun Pharmaceuticals,
Stof: HCG

Beschrijving

Humaan choriongonadotrofine is een preparaat dat een hormoon bevat dat tijdens de zwangerschap door de placenta wordt aangemaakt. De eigenschappen van Fertigin (Pregnyl) zijn bijna identiek aan die van luteïniserend hormoon (gonadotrofine), dat normaliter in de hypofyse wordt geproduceerd.

De effecten

  • Stimuleert de synthese van geslachtshormonen in de testikels van mannen (soortgelijk werkingsspectrum als testosteron)
  • Activeert spermatogenese
  • Verbetert aanzienlijk de ontwikkeling van zowel primaire als secundaire geslachtskenmerken
  • Ontwikkelt de mannelijke genitaliën
  • Ondersteunt bij vrouwen de ontwikkeling van de placenta en stimuleert de productie van progesterone

Gonadotropine is bijzonder populair bij bodybuilders vanwege zijn vermogen om testosteron te verhogen. Het is juist vanwege zijn vermogen om de klierafscheiding te verhogen dat sporters Gonadotropine kunnen nemen als een anabool geneesmiddel dat een direct effect heeft op de groei van de spiermassa. Fertigyn (Gonadotropine) wordt vaak gebruikt voor gewichtsverlies als een aanvullend middel en voor postkuurtherapie (PCT).

Het gebruik van Fertigyn (gonadotrofine) bij PCT is te wijten aan het feit dat in het mannelijk lichaam het proces van gonadotrofine-regulering als volgt verloopt: hypothalamus – hypofyse – teelballen. Met andere woorden, de hypothalamus produceert gonadoliberine, dat het effect creëert dat de vrijlating van gonadotropine teweegbrengt. Het is geen geheim dat atleten vaak een tekort aan dit hormoon hebben omdat de effecten van anabole steroïden op het hormoon een “remmende” werking hebben op het lichaam van de atleet. Met zo’n hormoontekort is er een risico van testiculaire atrofie.

Aanbevelingen voor gebruik

Fertigin wordt verdund met een oplosmiddel, namelijk “0,9% natriumchloride-oplossing voor injectie”, die vrij verkrijgbaar is bij de apotheek.

Wat de werkingsduur betreft, is het geneesmiddel vrij lang werkzaam. Door de hoge absorptiesnelheid blijft het geneesmiddel 5-6 dagen werkzaam. De aanbevolen dosis om een anabool effect te bereiken is 5000 IE per week. Voor een maximaal resultaat moet het product eenmaal per week worden toegediend. Als u de dosis verlaagt en het geneesmiddel vaker inneemt, zal het waarschijnlijk niet het gewenste effect hebben.

Bij post-cyclische therapie is de dosis Fertigine afhankelijk van de duur van de steroïdenkuur.

  • Als een steroïdenkuur langer dan 4 weken duurt en er meer dan twee geneesmiddelen worden gebruikt, is de aanbevolen dosis gonadotrofine 500-100 IE tweemaal per week.
  • Als de kuur met steroïden minder dan 4 weken duurt en er 1-2 geneesmiddelen worden gebruikt, is toediening van gonadotropine niet nodig. De dosis kan minimaal zijn of het is helemaal niet nodig om het in te nemen.
  • Fertigine wordt gebruikt als middel om af te vallen in een dosis van 1000 IE per week.

Additional information

Pakket

Merk

Stof